Köhögés

A szárazköhögésnek sok kiváltó oka lehet

Mi is pontosan a száraz köhögés? A száraz köhögést úgy definiáljuk, mint váladékképződés nélküli köhögést. Kialakulásának okai nagyon különbözőőek lehetnek: A légutak – különöden a hörgők – irritációja, zsáraz levegő, valamilyen idegen test(pl. por) vagy allárgén által.

De jelentkezhet a száraz köhögés a megfázás előfutáraként is. Ilyenkor a megfázást kiváltó kórokozó által a hörgők nyálkahártyájában keltett gyulladás okozza a köhögési ingert. A száraz köhögés mindig fájdalmas és kellemetlen, különösen éjszaka, amikor a nyugodt alvásban zavar meg minket.

Növényi hozzávalókkal a köhögés ellen

A légutak irritációja esetén a test természetes védelmi reakciója a váratlan köhögés. A köhögés egy támadás, mely során a test megszabadul a „betolakodótól“. Ilyenkor fontos, hogy lépéseket tegyen és megakadályozzon egy kialakuló léguti fertőzést és megnyugtassa az irritált nyálkahártyát. Ebben az esetben a legjobb egy növényi hatóanyagú szer a tünetek enyhítésére

Izlandi zuzmó és a jól bevált házi gyógymódok száraz köhögésre

Az izlandi zuzmó egy különösen hatékony gyógymód száraz köhögés ellen. Minden Klosterfrau Izlnadi zuzmó termék tartalmaz izlandi zuzmó kivonatot. Ez a garat és a torok nyálkahártyáján védőréteget képez és védelmet nyúlt a kórókozók és a kiszáradás ellen. Emellett nyugtató és nyálkahártya regeneráló hatással bír. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy a már megfertőzött nyálkahártyát gyorsan regenerálja és visszaállítsa a szervezet védekezőrendszerét. Emellett fontos a folyamatos folyadékpótlás, és a légutak nyálkahártyájának nedvesen tartása (inhalálással). A legjobba kamillavirágos vízgőz inhalálása. Lefekvés előtt egy pohár meleg tej mézzel igen hasznos lehet. Már a köhögés első jeleinek megmutatkozásakor használjuk az Izlandni zuzmó köhögés elleni szopogató tablettát, mely nedvesen tartja a száj, a torok és a garat nyálkahártyáját.