Milyen a gyötrő száraz köhögés?

Milyen a gyötrő száraz köhögés?

Mielőtt köhögéscsillapítót alkalmazna, tisztáznia kell, hogy milyen típusú köhögése van, mert nem minden köhögés egyforma. Az egészségügyi szakemberek két különféle köhögéstípust különböztetnek meg: köpet nélküli száraz, irritáló köhögést, valamint köpetürüléssel járó hurutos vagy produktív köhögést. 

A köpet nélküli száraz köhögésnek számos oka lehet, melyek az alsó légutak irritációjához vezetnek. Az irritáció oka lehet belélegzett idegentest, a hörgő nyálkahártyájának gyulladása (hörghurut) vagy gyakran megfázás is, mert a száraz köhögés általában a megfázás kezdetén jelentkezik. A hörgők nyálkahártyáját irritálják a kórokozók, azok egyre gyulladtabbá válnak, és kiváltják a köhögési ingert. Ez egy köpet nélküli száraz köhögés, amely gyakran "ugatásnak" hangzik. A száraz köhögés kínszenvedésé válhat, különösen éjszaka. A köhögési rohamok megzavarják a nyugodt alvást, és fájdalmat okoznak a torok, valamint a mellkas területén. 

Klosterfrau Izlandi zuzmó

Erő száraz köhögés esetén: 
Klosterfrau Izlandi zuzmó

A köhögés kezelésének annak típusára kell irányulnia: száraz köhögés esetén a hangsúly a köhögési inger enyhítésére és a gyötrő, gyakran fájdalmas köhögési rohamok csökkentésére irányul, hogy a hörgők regenerálódhassanak. Ennek megfelelően olyan köhögéscsillapítók jöhetnek szóba, mint a Klosterfrau Izlandi zuzmó köhögés elleni szirupok, mivel a nyálkahártyákat természetes módon nyugtató hatású izlandi zuzmót tartalmaznak. Az izlandi zuzmó balzsamszerűen bevonja az irritált nyálkahártyát, és megnyugtatja azt. Ezzel megszűnik a bosszantó köhögési inger.

További információk a termékekről