Mályva

Mályva -

gyönyörű virág, erős hatás

Az erdei mályva (Malva sylvestris) nem egy feltűnő növény, könnyű gondozni, mert elég igénytelen, ugyanakkor elképesztő gyógyhatásokkal rendelkezik. 

A mályva (népies nevén: nagy papsajt) virágai és levelei értékes nyálkaanyagokat tartalmaznak, amelyek száraz köhögés esetén bevonják a száj és a torok irritált nyálkahártyáját. Ezért a mályvát nemcsak teaként fogyasztják, hanem számos köhögés elleni szirup népszerű összetevője is.

Izlandi zuzmó és mályva

Izlandi zuzmó és mályva - 

erős csapat a Klosterfrau Izlandi zuzmó termékekben

A mályva értékes nyálkaanyagainak izlandi zuzmóval való kombinációjának eredménye egy rendkívül hatékony megoldás a bosszantó száraz köhögés ellen. Ezt az egyedülálló összetételt tartalmazzák a Klosterfrau Izlandi zuzmó köhögés elleni szirupok. Az összes Klosterfrau Izlandi zuzmó köhögés elleni szirup növényi alapú, alkohol- valamint cukormentes, és 1 éves kortól alkalmazható.

Klosterfrau termékek izlandi zuzmó és mályva egyedülálló kombinációjával
Klosterfrau termékek izlandi zuzmó és mályva egyedülálló kombinációjával

A fent említett tulajdonságokon kívül a mályva gyulladáscsökkentő, antibakteriális és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak köhögés és más torokpanaszok esetén alkalmazható, de hatékonynak mutatkozik gyomor-bélrendszeri problémák, például hasmenés, ingerlékeny gyomor vagy gyomorégés esetén is. Ezekben az esetekben leginkább mályvából készült tea segít.